Orgazm Sorunları

6 Ekim 2009 Salı

Geçmişe baktığımızda eski firavunlar devrinde antik çağın ünlü hekimi Hipokrat’ın yazdıklarında, Uzakdoğu, Hint, Çin kültüründe, bin yıl önce yaşamış ünlü Türk hekimi İbn- I Sina’nın yazılarında ve orgazm bozukluklarıyla ilgili pek çok bilgiye rastlayabiliyoruz.

Orgazm, özellikle kadının orgazmı, Masters ve Johnson’un St. Louis’de 1960’lı yıllarda yaptıkları cinsel fizyoloji araştırmaları sonuçlarının detaylı biçimde basına ve geniş halk kitlelerine yansımasından sonra, kadının orgazmı önem kazanmıştır. Her kadının her cinsel birleşmede orgazma ulaşabiliyor muyum, ulaşamıyor muyum çabasına girmiş, ulaşamayanlar uzun tedirginlik devresi yaşamışlardır. Istatistliklerden bilindiği gibi her cinsel birleşmede orgazma ulaşabilen kadınların sayısı azınlıktadır.

Kadında orgazm olamama hali veya diğer bir deyimle orgazm sorunu veya orgazm güçlüğünün, cinsel soğukluktan (firijide) farklı durumlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Cinsel soğuklukta kadının cinsel güdüsü yok gibidir. Cinsellikle ilgili davranışları itici bulur.

Orgazm güçlüğündeyse, cinsel istek vardır ve bunlar cinsel olarak uyarılırlar. Cinsel uyarılardan heyecan duyarlar, esasen yeterli uyarıldıkları halde, doruk noktaya varmakta güçlük çekerler. Orgazmın, kesin bir tanımını yapmak oldukça güçtür.

Cinsel birleşme öncesinde, eşi ne kadar uyarırsa uyarsın, kadının ne kadar doyumlu bir orgazma ulaşacağı hiçbir zaman önceden kestirilemez.

Orgazm olamayan kadınların genelde cinsel yaşama önem vermediklerini veya cinselliği kirli, pis ve adi olarak değerlendirdiklerini görüyoruz. Ayrıca orgazm olamayan kadınların eşleriyle aralarındaki duygusal bağın yeterli düzeyde olmadığı istatistlik verilerine göre ortaya çıkar.

Daha önce de belirttiğim gibi, orgazm dışkılama, idrar yapma gibi öğrenilebilen bir reflekstir. Herhangi bir nedenle orgazm olamayan kadın, orgazm olabilmek için cinselliğe bakış açısını değiştirmelidir. Cinselliği yaşayabilecek gücü, isteği oluşturmalıdır.

Kadınlar klitoristeki (bızır) sinir uçlarının uyarılma odakları açısından çok yetkindir. Ama eşleri ne kadar bilgili de olsa, onları teorik olarak yeterince uyarsa da, eğer kadın kendini serbest bırakıp, cinselliğini yaşamak için koyvermiyorsa orgazma ulaşamıyacaktır.

Geçmişde istatistlik verileri değerlendirmek için klitoris orgazmı veya vajinal orgazmı diye bir takım sınıflandırmalar yapılmıştır. Bu tür sınıflandırmaların özellikle tedavi yönünden yanlış olduğu artık bütün tıbbi oteriteler tarafından kabul edilir. Klinik deneyimlerime göre, ben de bu tür sınıflandırmaların, kadının aklını daha çok karıştıracağı inancındayım.

Orgazmın öğrenilebilen bir refleks olduğunu belirttim. Bu çok önemli refleksin sınırlarını tam olarak belirleyemiyoruz. Bazı kadınlar, penis dölyoluna girdikten kısa bir süre sonra orgazm olabiliyorlar. Bazı kadınlar ise tedavi görmezlerse, kendi başlarına orgazma ulaşamıyorlar. Birleşik Amerika’ da yapılan bir araştırmaya göre kadınların yüzde 8’i hiç orgazm olamamış. Kinsey’e göre araştırma grubundaki kadınların 20 yaş civarındakilerin yüzde 50’si, 35 yaşındaki kadınların yüzde 10’u hiç orgazm olamamış. Evli kadınlar arasında yapılan bir araştırmaya ve Gebhart’ ın verilerine göre yüzde 16’sı hiç orgazm olamıyormuş.
Kadının orgazm olamama haline anorgazmi adı verilir.

Klinik deneyimlerine göre, kadının orgazm olamamasında en önemli etkenler cinselliği aşağılayan bir çevrede yetişmiş olmak, eşle olan iletişim bozukluğu ve cinsel teknikte bilgi eksikliğidir. Orgazm bozuklukları Bancrof’ ta göre yüzde 18’ dir.

Orgazm olamama veya orgazm güçlüğü bügün artık tıbbi seksolojinin tedavide yardımcı olabileceği bir konudur. Uzun yıllardan beri bu tür hastalıklar başarıyla tedavi edilir.

Jinekoloji Uzmanı Dr. Akif POROY
Kaynak: ailem.com'dan alınmıştır

Comments

One response to “Orgazm Sorunları”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Çok güzel siteniz var buda benim bayanlara özel cinsel sohbet sitem ile chat yaparak sorunlarınızı çözebilirsiniz. Tüm kadınlar http://cinselcafetr.blogspot.com sitesinde cinsel bilgileri burada öğreniyor paslıyor.

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger