Cinsel İlişkisiz Tatminin Yolları

6 Ekim 2009 Salı

Cinsel ilişkisiz tatmin (mastürbasyon, onanizm), bir eşle bedensel birleşme olmadan cinsel orgazma ulaşmayı sağlayan bir yöntemdir.

Kişi, tek başına kendi kendini tatmin edebileceği gibi, yöntem eşlerin biri tarafından ötekine de uygulanabilir. Bu iki biçim arasında ayrım yapmak gerekir.

Kendi Kendini Tatmin

Zihinsel tatmin

Zihinsel tatminde, cinsel orgazm, yerel uyarılar elde etmeye yönelik davranışlara başvurulmaksızın gerçekleşir. Çok ateşli bazı kişilerin, orgazma varmaları için birkaç erotik düşünce, açık saçık bir yazı ya da birkaç resim yeterli olabilir. Yalnızca bacaklarını bitiştirip sıkıştırarak ya da dölyolu kaslarını oynatarak orgazma ulaşan kadınlar vardır.

Elle tatmin

Cinsel organlar, orgazma ulaşılmcaya kadar, elle uyarılır. Her 2 cinsin de bu etkinlikte aynı derecede başarıya ulaştığı söylenebilirse de, erkeklerin kolaylık üstünlüğü olduğu apaçık ortadadır.

Bu iş için yapılmış yabancı cisimlerle tatmin

Karşıt cinsin cinsel organlarını taklit eden ya da orgazm yaratmak için yapılmış araçlar vardır.

Bu araçlar, tarih boyunca ve dünyanın her köşesinde yapılmış ve kullanılmıştır; bunlardan özellikle kadınların yararlandığı sanılmaktadır. Tarih öncesi insanları da (günümüzde bazı kabileler de), kamışı sertleşme durumunda heykeller yapmışlardır. Bunlara «fallus» ya da «lingam» adı verilir. Bazı kavimlerse, özel törenler düzenleyerek, bu fallus ve lingamları ergenlik çağma gelmiş genç kızların kızlığını gidermede kullanmışlardır. Çoğunlukla da, fazla yer tutan heykellerin yerini, tek başına penis ve penis taklitleri almıştır. Bunlar, çabucak, çok büyük boyutlara ulaşmış ve Mısır’da Osiris, Roma’da da Baküs şenliklerinde taşınmıştır. Firavunlardan Sesostris, her yere görkemli falluslar dikmeyi alışkanlık edinmişti: Concorde Alanı’ndaki Dikilitaş, Parislilere sözkonusu firavunun cinsel savlarını hatırlatır. Roma’da da, falluslarm nazardan koruduğuna inanılır ve fallus biçimi kolyeler taşınırdı.
1218254459masturbation_small
Görüldüğü gibi, günümüzde oldukça yaygınlaşmış olan yardımcı cinsel araçlar, hiç de yenilik sayılmaz. Gerçekten, sözgelimi Galyalılar, tatmin için cinsel yardımcı araçlar kullanmamakla birlikte, Tanrı Priapus adına, pişmiş topraktan fallus biçimli öyle çok adak yapmışlardır ki, günümüzde arkeoloji müzelerinin ambarları hâlâ bunlarla dolup taşmaktadır. Bu paragrafa son vermeden önce, A.B.D’nin dünya piyasalarına sürdüğü «şişirilebilir kadınlar»ın, erkeklerin tatmin ilkelerinde devrim yaptığını ve onları amaca daha uygun bir araca kavuşturmuş olduğunu ekleyelim.

Kadınlarda, bu iş için öngörülmemiş araçlarla tatmin

Kolayca anlaşılabilecek ve bütünüyle biçimsel nedenlerle, kadınlar tatmin amacıyla yabancı cisimleri erkeklerden daha çok kullanırlar. Çoğunlukla bunları düşüncesizce seçtiklerinden, dölyolu oldukça geniş ve esnek bir organ olduğu halde, sonunda dölyatağı ağzı zorlanabilir: Bu her zaman tehlikelidir. Dölyolu boşluğuna yabancı cisim sokulması, sözkonusu cisim aşırı boyutlarda ve çapraşık biçimde olmadıkça, kadının sağlığı için zararlı değildir. Ancak, bazen yabancı cisim dölyolu içinde takılıp kalır ve çok şiddetli yerel tepkilere yolaçar. Bunları tek başına çıkarmak olanağı bulunmayabilir. O yüzden, cerrahların bazen dölyolundan, orada bulmayı ummadıkları bazı nesneler çıkarmaları gerekmektedir.

Kadınlarda, sidik yoluna yabancı cisim sokma yoluyla tatmin

Sidik yoluna ya da torbasına yabancı cisim sokmak çok daha tehlikelidir. Sidik yolu, bızır ile dölyolu araşma açılır. Gerek bızır, gerekse dölyolu, cinsel istek uyarıcı bölgelerdir. Öte yandan, sidik yolunun girişi de kolay olduğundan, bazı kadınlar yabancı cismi sidik yoluna yanlışlıkla sokarken, bazıları da çok duyarlı olan bu bölgeden yararlanmak amacıyla bunu bile bile yaparlar. Ne var ki, sidik yolu çok duyarlı olmakla birlikte çok da kısadır ve hemen sidik torbasına açılır. Sidik torbasına kadar giden yabancı cisimleri ameliyata başvurmadan çıkarmak olanaksızdır. Bu ameliyatlarla, sidik torbasından çok çeşitli cisimler çıkarılmaktadır.

Erkeklerde, bu iş için öngörülmemiş araçlarla tatmin

Cinsel tatmin amacıyla kullanılan yabancı cisimlerin çıkarılması için hekime başvuranlar arasında erkekler de vardır. Ancak, erkeklerde sidik yolu çok duyarlı olmakla birlikte hiç de cinsel istek uyarıcı olmedığından, bu durumda suç aracını sidik yolundan çok, göden barsağında aramak gerekir. Göden barsağının leğen parçası da dölyolu gibi genişlemeye son derece uygun olduğundan, hekimler buradan da kolay kolay akla gelmeyecek cisimler çıkarmaktadırlar. Bir cerrahın, dip tarafı önde olduğu için cerrahi kıskaçlarla bir türlü tutulamayan bir şişeyi çıkarmak için 3 saat çalıştıktan sonra vazgeçip, karından girişime başvurmayı düşündüğü sırada, raslantı sonucu başarıya ulaştığı anlatılır.

Kendi Kendini Tatminin Nedenleri

Her şeyden önce, kendi kendini tatminin (özellikle de erkeklerdekinin) cinsel bir anormallik olmadığını belirtelim. Kendi kendini tatmin, en azından yaşamın belirli bir döneminde (sözgelimi ergenlik) ve belirli durumlarda (özellikle, karşı cinsle ilişki olmadığında (zaten en sık raslanan neden de budur) cinsel yaşamın bir parçasıdır. Aynı biçimde, ergenlik çağmdakilerde (12-16 yaş arası) erbezi hormon birikimi öylesine şiddetli ve bu çocuklar, karşı cinsle birleşme yoluyla boşalma olanağından öylesine yoksundur ki, kendi kendini tatmin fizyolojik bir gereksinme olarak ortaya çıkar.

Ergenlik döneminde kendi kendini tatmin

Genel olarak, normal bir yapıdaki erkeklerin ergenlik dönemi sırasında bir de kendi kendini tatmin dönemi geçirdikleri ve bir eşle normal ilişki olanağına kavuştuklarında bunu unutmayı yeğledikleri sanılmaktadır. Anormal ya da anormal olduğu ileri sürülen kendi kendini tatmin ise, normal cinsel ilişkiler çağma geldikten ve normal cinsel ilişki olanağına kavuştuktan sonra bile, aynı uygulamayı sürdürmektir. Gençleri ahlaksal, dinsel kurallar, özellikle de sağlık gerekçeleriyle sıkboğaz etmekten bu nedenle kaçınmak gerekir. Sözgelimi kendi kendini tatminin bünyeyi mineralsiz bıraktığı, fosfor ve kalsiyum gibi temel öğelerini tükettiği, aptallığa yolaçtığı söylenmiştir. Freud öğretisinin zararlarını ve acıklı sonuçlarını ortaya koyduğu çelişkili cinsel durum, bazı eğiticiler tarafından kuşaklar boyunca, kendi kendini tatmin eden gençlere aşılanan korkunun sonucudur: Gerçi, ergenlik çağındaki genç aptallaşıyordu ama, bunun nedeni kendi kendini tatmin etmesi değil, cinsel eğilimi ile bu eğilimin karşısına eğiticiler tarafından çekilen yasaklardı.

Paris’te Concorde Alanındaki Dikilitaş, Eskiçağ’da yapılmış fallus simgelerinden biridir.

Kadınlarda orgazm

Kadınların, kendilerini küçük düşürücü olduğunu düşündükleri konular karşısındaki tutumları son derece yalındır: Susarlar. Bu nedenle, kadınlardaki kendi kendini tatmini tanımlamak son derece güçtür. Hekimler bile, kadınları bu konuda konuşturmayı güçlükle başarabilmektedirler.

Büyük bir olasılıkla, erkeklerde olduğu gibi, cinsel durgunluk içindeki kadında da, tanımlaması güç ve anatomik olarak da yeri henüz belirlenemeyen bir fizyolojik gerilim ortaya çıkmakta, bu gerilimin çözülmesi içinse kadının orgazma ulaşması gerekmektedir. Ancak, bütün bunların açıklanması çok güçtür; çünkü kadınlarda «bu»nun nerede başlayıp nerede bittiği hâlâ kesinlikle bilinmemektedir. Dölyatağı, yumurtalıkları ve döl yatağı boruları alman bir kadın, cinsel ilişkilerini sürdürebilir. Tersine, bütün cinsel organları yerinde olan bir kadın, biraz şiddetlice yalın bir heyecan karşısında birdenbire «soğuklaşabilir». Bu durumda, orgazmın nerede ve nasıl oluştuğu sorusu yanıtsız kalmaktadır.

Ama, mekanizması belirlenememiş olsa da, kadınlarda orgazm diye bir şey olduğu bilinmektedir. Nasıl gerçekleştiği bilinmese de, başlangıç noktalan, ileticileri ortaya konmuştur. Beyin kabuğunda, varlıklarını «erotik düş gücü» diyebileceğimiz düşünceler, görüntüler ve düşlerle belirten bazı gölgeler bulunduğu tartışma götürmez. Beyin kabuğunda yeralan bu bölgelerin hormonlar tarafından uyarıldığı sanılmaktadır; ama bazı kadınların, yumurtalıkları alınmış olduğu halde cinsel yaşamlarını eski gücüyle sürdürmeleri, bu hormonların mutlaka yumurtalık hormonları olması gerekmediğini göstermektedir. Bu da, kadının cinselliğinin hareket noktasının bağımsız olduğunu ve beyinde yeraldığını kanıtlamaktadır. Oysa erkekler için aynı şey öne sürülemez; çünkü hadımlaştırılmış erkeklerde cinsel düş gücü de yitmektedir.

Beyin kabuğunda yeralan sözkonusu bölgeler dışında, yüzeysel cinsel istek uyarıcı bölgeler de vardır. Bunların bazıları herkesçe bilinir (bızır, dölyolu, göğüsler); bazıları da kadından kadına değişir (kulaklar, ayak parmaklan, ense, sırt, dizler, v.b.). Kadın, kendi kendini tatmini, bu saydığımız uyarı alıcılar düzeyinde uygulamayı dener.

Kendi kendini tatmin, kadının gerçek yapısına uymadığından, çoğunlukla erkekteki kadar tam bir tatmin sağlamaz ve kadını sonradan duygusal açıdan huzursuz kılabilir.

Kendi kendini tatminin nedenleri

Kendi kendini tatminin nedenleri etiketlendirilmeye ve sınıflandırılmaya çalışılmıştır. En sık raslanan nedenler raslantı, merak, cinsel ilişki yokluğu, normal ilişkilerden korkma, cinsel ilişkilerde başarısızlığa uğramış olma, alışkanlık ve cinsel uyarılganlığm yüksek düzeyde olmasıdır.

Raslantı ve merak

Raslantılar, özelikle de, çocuklara özgü merak, pek çok çocuğu kendi kendini tatmine iter. Genellikle bunda cinsel isteğin bir rolü yoktur. Raslantı sonucu kendi kendini tatmin örneği olarak en çok, çok küçük çocuklardaki sonuca ulaşmayan kendi kendini tatmin türü görülür. Sonuca ulaşmadığı için de genellikle iz bırakmadan unutulur.

İlişki yokluğu

En sık görülen kendi kendini tatmin nedenidir. Cinsel istek çiftleşme yoluyla giderilemezse, kendi kendini tatmin bir zorunluluk halini alabilir. Bu nedenle, eşsiz kalan bütün yaratıklarda görülür. Memeli hayvanların, kızgınlık dönemlerindeyken çiftleşemezlerse, kendi kendilerini tatmine başvurdukları söylenmektedir. Sorunun bu yönü bizi fazla ilgilendirmemekle birlikte, kendi kendini tatminin insan türüne özgü bir davranış olmadığını kabul etmemiz gerekir.

Normal ilişkilerden korkma

Bazı kişiler, normal cinsel ilişkiden korkar. Bu korku anormal bir niteliğe bürünüp, çoğunlukla eşcinselliğe de yöneltebilir. Korkunun kaynağında cinsellik konusundaki önyargılar, eğitim biçiminin cinsel ilişki eylemini «ahlaksızlık» olarak nitelemiş olması, çok aşırı estetik duygular ya da karşı cinsten tiksinmeye varacak kadar aşırı duyusal duyarlılık bulunabilir. Aynı biçimde, ilk denemenin başarısızlıkla sonuçlanmış olması, bir kadını erkeklerden nefrete, dolayısıyle kendi kendini tatmine yöneltebilir.

Fizyolojik aşırı gerilim hali kadınlarda da vardır. Ancak orgazma ulaşmakla çözülebileceğinden, kendi kendini tatmini kaçınılmaz kılar.

Cinsel ilişkide başarısızlık

Zaman zaman eşlerden birinin ötekini orgazma ulaştıramadığı olur. Bu durumda, kendisini başarısızlığın sorumlusu olarak gören kişi, gene kendi kendini tatmin alışkanlığına döner. Özellikle, karı koca ilişkisi yoluyla doyuma ulaşamayan kadınlar, orgazma ulaşabilmek için kendi kendilerini tatmine başvururlar.

Alışkanlık

Bazı kişiler de,, kendi kendilerini tatmine öylesine alışmışlardır ki, normal ilişkilerden aynı zevki alamaz olurlar. Normal cinsel ilişkide bulunabilseler bile, kendi kendilerini tatmini sürdürürler. Gerçekten, kendi kendini tatmin, orgazma götürücü özel bir alışkanlık niteliği aldığında, kişiyi normal cinsel . yaşama uyamaz duruma getirebilir.

Cinsel uyarılganlığın yüksek düzeyde olması

Bazı kişilerde cinsel uyarılganlık çok yüksek düzeydedir ve bu kişiler normal kişilerin uğraşlarından (iş, öğrenim, sanat, spor, v.b.) yoksunsalar, kendi kendini tatminde aşırılığa kaçabilirler.

Bu aşırı ve kuraldışı durumlar bir yana bırakılırsa, insanoğlunun, özellikle de erkeklerin, ergenlik çağındayken, kendi kendini tatminin fizyolojik ve gerekli bir olgu olarak kabul edilmesi gereken bir dönem yaşadığını söyleyebiliriz.

Dolayısıyle, gençleri bilinçlendirmekle yükümlü olan eğiticilerin, kendi kendini tatmini sistemli olarak kötülemekten vazgeçmeleri gerekir. Aslında, sorunun ele alınması, özellikle genç kızları bilinçlendirmek sözkonusu olduğunda, oldukça geniş ruhsal bilgi sahibi olmayı gerektirir. Buna karşılık, olur olmaz her cisimle girişilen kendi kendini tatmin ya da çok gelişmiş araçlarla kendi kendini tatmin uygulamaları sakıncalıdır. Kadınların özel amaçlarla kullandıkları elektrikli masaj araçlarının kötü etkileri pek çok hekimce ortaya konmuştur.

Çok sık yapılan kendi kendini tatmin de zararlıdır. Bu kendi kendini tatmin türleri, hastalık olarak kabul edilmeli ve tedavi yoluna gidilmelidir.

Comments

2 Responses to “Cinsel İlişkisiz Tatminin Yolları”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Cinsel anlamda ne öğrenmek istiyorsanız bana olaşabilirsiniz ben seks doktorunuz serkan 05534998625 arayın hertörlü tatmin olun bayanlar

Cinsel anlamda ne öğrenmek istiyorsanız bana olaşabilirsiniz ben seks doktorunuz serkan 05534998625 arayın hertörlü tatmin olun bayanlar

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger