Üreme Organları Siğilleri

6 Ekim 2009 Salı

Üreme organları siğilleri icondyloma acumi nata), apışarası düzeyinde deri ve mukozanın aşırı gelişmeleridir.

Dokubilim açısından bunlar, iyicil evrimli, küçük urlardır.

Yerleşim Yeri

Cinsel ilişkiler sırasında ortaya çıkan bu «küçük siğiller», erkekte kamışbaşı sünnet derisi çizgisinde (sünnet derisini kamışbaşına eğildiği bölge), kamışbaşında, bazen sidik yolunun dışa açıldığı delikte yerleşebilirler. Kadında özellikle dış üreme organında, küçük ve büyük dudaklarda görülürler. Her iki cinste de, bu siğillere makat çevresinde ve makat mukozasında da raslanır.

Virüs kökenli oldukları sanılmaktadır. Bulaşıcıdırlar ve cinsel ilişkiyle, bazen de özbulaştırmayla bulaşabilirler.

Tahriş edici iltihap ve enfeksiyon olayları, ortaya çıkmalarını kolaylaştırır. Her türlü yerel travma, belsoğukluğu ya da trichomonas enfeksiyonları, üreme organları siğillerinin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Başlangıçta küçük, düzensiz, pembe, granit görünümlü kabartılar halindedir. Genellikle daha çok gelişmezler. Bazen çoğalır, birbirlerine eklenir ya da yumaklar halinde toplanarak düzensiz karnıbaharlara benzerler ya da çalı görünümü alırlar.
kadinseksi3389
Üreme organları siğilleri, mukozadan çıkmışlarsa: yumuşak, az iltihaplı, düzgün ve pembe bir zemine dayanırlar. Ağrısızdırlar ve ancak çok büyürlerse rahatsız edici olurlar.

Tedavi edilmezlerse, büyük ölçüde çoğalır ve hastanın davranışlarını etkilerler.

Bütün cinsel hastalıklar gibi, farkedilmeden geçirilmiş bir frenginin araştırılmasını gerektirirler.

Tedavi

Üreme organları siğillerinin tedavisi cerrahidir. Bozunlar yaygınsa genel uyuşturum altında, değilse yerel uyuşturum altında, bu dışa büyümelerin elektrikle yakma yoluyla yokedilmelerine dayanır. Hastanın eşi de muayene edilir ve aynı bozunları gösteriyorsa tedavi edilir. Tedaviye karşın siğiller tekrarlayabilirler. Korunma konusunda henüz hiç bir şey bulunamamıştır. En iyisi, görür görmez tedavi etmektir. Böylece çabucak yokolurlar.

Comments

No response to “Üreme Organları Siğilleri”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger