Geceleri Sperma Atımı Ya da Gece Kirlenmeleri

6 Ekim 2009 Salı

Er­keğin üreme bezi hiç durmaksızın, ortalama günde 100 milyon olmak üzere spermatozoid yapmaktadır. Bu ne­denle zaman zaman yükünü azaltmak zorunluluğunu du­yar. Nasıl bir gayzer, iç basınç belirli bir dereceye her gelîşinde, toprak altındaki su yedeğini fırlatıyorsa, er­kek düzenli olarak cinsel temaslarla boşaltmazsa, .üreme organlarda içinde aşırı olarak biriken cinsel hücreleri dı­şarıya. “SStar. Bu duruma genellikle geceleri rastlanmakta­dır. Yükselen sperma, uretranm sinirlerini ve çeperlerini uyararak tat duyusu doğurmakta, bunlar da giderek be­yinde cinsel düşler uyandırmaktadır. Halk arasında yay­gın inanışın tam tersine, erkek gördüğü cinsel düşlerin sonucu sperma kaybetmez; tersine, spermanın yükselip sperma kordonlarının kasılması sonucu cinsel düşler uyan­dırılmış olur.
Gece kirlenmeleri sağlıklı bir insandaki normal gös­terilerdir. Ama, pek az fizyolojik olay, genç bir erkekte kirlenmeler sonucundaki tohum kayıpları kadar şüphe ve sıkıntı doğurabilir. Sofu olanlar günah işlediğini sanır ve başına geleni çevresindekilere anlatamaz. Ötekilerse kendilerini hasta olarak kabul eder. Çünkü değerli sıvı­nın kaybedilmesi onları güçlerinin azalması, zayıflama tehlikesiyle karşı karşıya getirecek sanırlar. Dünyadaki en etkileyici güçlerden biri de hayal gücü olduğundan, er­kekte zayıflık ve yorgunluk nöbetleri ortaya çıkar.
Böylece erkek, bütün uzman hekimlerce iyi bilinen merak hastalığının özel bir çeşidine yakalanmış olur. Gerçekte gece kirlenmelerinin hiçbir zaman zayıflatıcı bir hastalık değil, tersine iyi gelişmiş normal bir bedenin ge­ne çok normal bir fonksiyonu olduğu iyice bilinmelidir. Sağlıklı bir genç erkekte gece kirlenmeleri 5 ile 20 gün­lük aralıklarla ortaya çıkar. Genellikle gecede bir kere görülür. Bazan üreme bezleri spermatozoidleri 1 kerede tam olarak boşaltamaz. Bu durumda gecede iki kirlenme ya da arka arkaya iki gece kirlenme görülebilmektedir.
Buna karşılık, çok aralıklı olan kirlenmeler de hiçbir zaman vücut sağlığına zararlı değildir. Tersine, cinsel te­mas yapmayan üreme organlarının, gece kirlenmeleri ara­cılığıyla çalışmasını sağlar. Kendisini taşıyan erkeğin 10 ya da 15 yıl süreyle kullanmadığı bir organdan, günün birinde nasıl fonksiyonunu yapması beklenebilir?
Demek oluyor ki erkek cinsel bir merak hastası ol­madığı sürece, gece kirlenmeleri bir rahatlama konusu olmaktadır. Büyük abdestle dolu olan bir barsak tuvalete gidince nasıl rahatlıyorsa, kirlenmelerle de üreme bezleri aşırı beslenmeden bağışık tutulup üreme organları geri­limden kurtulmaktadır. Yalnızca, gece kirlenmelerinin haftada iki kereden çok olduğu ya da aynı gün içinde 1 den çok olduğu zaman üretim sisteminin aşırı bir çalış­ması ve bununla ilgili olarak bir zayıflamadan şüphelen­me söz konusu olabilir. Ama, bu durum bile gerçek bir hastalık olarak nitelendirilmemelidir. Çünkü sinir siste­minin her aşırı uyarılması gibi özel bir perhizle bu da or­tadan kaldırılabilir.

Comments

No response to “Geceleri Sperma Atımı Ya da Gece Kirlenmeleri”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger