Cinsel İlişki Pozisyonları Nasıldır?

6 Ekim 2009 Salı

İnsanların düşgücü derecesine göre 40-50 arasında değişen bilinen pozisyonlar arasında, Batı toplumlarında önceliği, kadının sırtüstü yattığı yüzyüze pozisyona vermek uygun olur. Bu pozisyonun, dölyoluna giriş sırasında bızırı uyarmak üstünlüğü vardır. Elle ya da ağızla yapılan bir uyarıyla sertleşip şişebildiğinden, bızır kamışa benzetilebilir. İki çatı kemiği arasında olduğundan, dölyoluna giriş sırasında uyarılabilir. Kinsey raporuna göre, soru yöneltilen kişilerin yüzde 70′i, bundan başka pozisyon denemediklerini söylemişlerdir.

Bundan sonra en sık uygulanan pozisyon, erkeğin sırtüstü yattığı, kadının yüzü erkeğe dönük olarak onun üstüne oturduğu pozisyondur. Bu pozisyonun çok az dölleyici olma üstünlüğü vardır. Çünkü bu durumda, dikey olan dölyolu, spermayı tutamaz. Buna karşılık, önceki, yani yüzyüze pozisyon, döllenmeyi kolaylaştırır. Çünkü dölyatağı, boynunda bulunan kıvrımı kendi ağırlığıyla düzeltir, spermatozoyitlerin dölyatağı borularına doğru çıkmalarına izin verir. Erkeğin sırtüstü yattığı pozisyonun eski toplumlarda yeğ tutulduğu sanılmakta, bu nedenle «antik biçim» diye adlandırılmaktadır. Gerçekten, taş devrinden kalma bir resimde, bu pozisyonda bir çift görülmektedir. Bu, en eski cinsel ilişki resmidir. Aynı pozisyona Pompei yıkmtılarmdaki genelevlerdeki fresklerde de raslanır. İlkel toplumlarda, kadının sırtüstü yattığı «modern» pozisyon da yaygındır.
cinsel-iliski
Kadının dizleri üstüne eğildiği pozisyon, kırda yaşayan ve hızlı cinsel ilişkide bulunan bazı topluluklara özgüdür. Öteki toplumlarda da oldukça sık raslanan bu pozisyonun, bızırı uyarmama sakıncası vardır. Bu nedenle, elle yardım edilmezse, kadın orgazma varmayabilir. Bununla birlikte, en «doğal» ilişkinin böyle olması gerektiğini savunanlar vardır. Gerekçe olarak kadın hatlarının, kamış ve dölyolu biçiminin daha kolay uyum sağladığını ileri sürerler. Gerekçeleri bir de, maymunların da bu pozisyonu uygulamalarına ve atalarımız olmalarına dayanır. Buna karşıt olarak, maymunların eşcinsle ve karşı cinsle aynı mutlulukla ilişkide bulundukları ve buna dayanarak (eşcinsellik geçmişimizde yadsınmayacak ölçüde varolmasına ve hâlâ raslanmasına karşın), bütün erkeklerin normal denilen ilişkilere ek olarak eşcinsellik yaptıklarının ileri sürülemeyeceği söylenebilir. Taş devrinden bu yana zihinsel işlevleri çok gelişmiş olan ve düşleme, soyutlayabilme gücü bulunan modern erkek için, kadın, taş devri insanınkine oranla çok farklı bir anlam taşır. Bu pozisyon kadına edilgin bir rol verir, temas çok azdır ve eşin görülmesi, öpüşme gibi uyaranlar yoktur. Bu da, kucaklaşmadan alınacak zevki azaltma sakıncası taşır.

Kadının sırtüstü yattığı pozisyon da, aynı biçimde, kadına edilgin bir rol verir. Bununla birlikte, kadın, dizüstü olduğu pozisyona oranla daha etkin olabilir.

Seçimleri eşlere kalan başka pozisyonlar da vardır. Sözcüğün toplumsal ya da ahlaksal anlamında «iyiler» ya da «kötüler» yoktur. Seçilen pozisyon arzulara, zevklere ve herkesin ruhsal yapısına bağlıdır.

Comments

No response to “Cinsel İlişki Pozisyonları Nasıldır?”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger