Sperma Öldürücü Yerel İlaçlar

6 Ekim 2009 Salı

Etki biçimi

Doğru uygulama koşulları içinde, spermatozoyitleri öldüren ya da en azından kesinlikle hareketsizleştirebilen maddeler sözkonusudur.

Eskiçağ’da bu amaçla balmumu, üstübeç, bal kullanılmıştır. Bu arada, çok sayıda yaşlı kadını zengin eden bazı «kocakarı ilaçları»nı da unutmamak gerekir. Yakın dönemde bulunan maddeler (krem, pelte, fitil, köpükler, tozlar, v.b.), spermatozoyitlerin geçişine fiziksel ve kimyasal engel oluşturacak biçimde hazırlanmıştır. Ama, piyasaya daha güzel bir biçim altında sunulmakla birlikte, eski zamanda kullanılan kocakarı ilaçlarından daha etkili değillerdir.

Kullanım

Fitiller, dölyolu içinde parmakla elden geldiğince uzağa itilmelidir. Krem ve köpükler, bir özel çubuk aracılığıyla içeri konabilir. Tozları kullanmak için püskürteçler vardır.

Bu kimyasal araçların sakıncası, ilişkilerden hemen önce dölyolu içine yerleştirilmeleri gerekmesi ve ancak sınırlı bir süre içinde etki. göstermeleridir.

Sperma öldürücülerin niteliğinin incelenmesi

Bu ilaçlar, yapımcılar tarafından ciddi olarak incelenmekte ve her zaman, yerel olarak uygulandığında kesinlikle etkili olabilecek maddeler araştırılmaktadır. Satışa sunulmadan önce, bu maddeler çeşitli testlerden geçirilmekte, her biri, değişik sperma örnekleri üstünde denenmektedir Bunlar arasından yalnızca, belli sayıda sperma üs tünde etki gösteren ve denemeyi kabul eden kadınlarda yerel tahrişe yolaçmayan, etkili maddeler ayrılır. Bu krem ve pelteler, kadınlar tarafından genellikle bir tıkaçla birlikte kullanıldıklarından, önceden bu maddelerin kauçuğu bozmadıklarını denetlemek gerekir.

Zararsızlığı

Yerel sperma öldürücülerin alerji tepkilerine ya da duyarlıklara yolaçma olasılığı aşağı yukarı yoktur. Bununla birlikte, ilacın etkisiyle bozulmuş bir spermatozoyitin, gene de bir yumurtayı döllemeyi başararak anormal bir çocuğun doğumuna neden olabileceği olasılığı sık sık düşünülmüştür. Bu kaygı yersizdir; çünkü yalnızca normal spermatozoyitler dolleyici güçtedirler.
Sexual_Disfunction
Etkililiği

Bu maddeler çok büyük oranda başarısızlığa neden olduğundan, hekimler tarafından pek öğütlenmezler. Bununla birlikte, dölyolu tıkaçlarının etkisini artırmaya yararlar; ayrıca, öteki yöntemlerin (erkeğin prezervatif kullanması, erkeğin kendini geri çekmesi ya da spiral) etkililiğini tamamlamak için de kullanılabilirler.

Comments

No response to “Sperma Öldürücü Yerel İlaçlar”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger