Spermanın,Meninin Dışarı Atılması

6 Ekim 2009 Salı

Bedenden ayrılma­dan önce sperma uzun bir yolu aşar. Eğer spermanın için­den geçtiği bir sürü kıvrım toplanır ve birbirine eklenir­se, ortaya aşağı yukarı 2 metrelik bir yol çıkar.
Cinsel hücrelerin küçüklüğü göz önüne alınacak olur­sa, bu oldukça büyük bir aralıktır. Spermalar bu yolu,kendi güçlerini kullanarak aşmamaktadır. Nasıl askerler dinlenmiş ve dinç olsunlar diye savaş alanına kadar araç­larla götürülüyorlarsa spermatozoidler de benzer şekilde taşınmaktadır. Sperma kordonlarından uretra ağzına ka­dar aşağı yukarı bütün yol küçük kas lifleriyle çevrilmiş­tir. Normalde bu lifler gevşektir. Ama, üreme sinirleri uyarıldığı sırada bu lifler de ritmik bir şekilde kasılır ve borular solucanlarınınkini andıran bir harekete başlar. Bu, barsak hareketlerine de .benzeyen hareketlerin yardımıyla içindekiler öne doğru itilmiş olur. Spermayı içinde bulunduran kavernöz cisimlerin cinsel uyartı sonu­cu kasılması ve spermatozoidleri uretranın çeperlerine doğru fırlatması sırasında seminal keseler de içlerinde­ki sarımsı ve yapışkan sıvıyı uretra içine fırlatır. Bu sı­vının çarpma şiddeti prostatın faaliyetini başlatır. Pros­tat da kasılarak, kendi içinde bulunan küçük bezlerin sal­gıladığı maddeyi, sperma sıvısının çeşitli kısımlarının karıştığı uretraya fırlatmış olur. Uyarılmanın .başlangı­cında yukarıda sözünü ettiğimiz solucansı hareketler ya­vaş ve yumuşaktır. Üreme sinirlerinin uyarılması arttı­ğında hareketler de çoğalır. Sonunda bütün boru sistemi güçlü olarak kasılır ve genellikle erkeğin bilinçli olarak duyduğu 5 ile 8 atımda bütün içindekileri, yani sperma­tozoidler, prostat suyu, uretramn sümüksü salgısı ve seminaî keselerin sıvısı karışımını fırlatır. İşte bu, üretim sisteminin borularının ritmik boşaltılması olayı, sperma atımı ya da ejakülasyon adıyla anılmaktadır.
Spermanın atılmasına erkeklik organının kök kısmında bulunan kasların çok güçlü kasılması da eşlik eder. Bir kere başlatıldığında, atılma olayı artık durdurulamamaktadır. Karnın alt kısmının bütün kaslarının çeşit­li şekillerde, ritmik kasılmalarıyla olaya yardımcı oluşu, spermanın uretradan fırlatılma gücünü çok arttırır. Kadınların büyük bir kısmı spermanın vaginâyâ çarpışı­nı duyar. Bu da genellikle tat duyusunun artmasına se­bep olur. Çok kere de kadınlarda orgasmı başlatan sper­manın vaginaya çarpışı olmaktadır. Erkekte atım orgazmla birlikte olduğuna göre cinsel temas sırasında kadınla erkek cinsel coşkunluğun en yüksek düzeyine birlikte eri­şiyorlar demektir. Âtımdan sonra erkekte cinsel uyarılma dereceli olarak azalır. Boşluklara kan dolmasını sağlayan kaslar yumuşar ve erkeklik organı da sertliğini kaybeder.

Comments

No response to “Spermanın,Meninin Dışarı Atılması”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger