Cinsellik ve Kalp Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler

6 Ekim 2009 Salı

Cinsellik ve Kalp Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler
Cinsel ilişki ve kalp hastalığı hakkında endişeye neden olan ve iyileşmeyi yavaşlatan birçok yanlış inanç vardır. İşte bazı yanlış inançlar ve gerçekler;

Yanlış İnanç : Erkekler ve kadınlarda yaşından itibaren empotans ortaya çıkar. Kalp hastalığı her zaman empotansa ve cinsel isteksizliğe yol açar.

Doğru : Yaşlı erkekler daha yavaş ereksiyon olabilir, ama çoğunlukla cinsel ilişkiyi sürdürebilir ve ejakülasyonu gençlerden daha iyi kontrol edebilirler. Kadınlar menapozdan sonra da cinsel ilişkiden zevk alabilirler. Hatta bazı durumlarda daha fazla zevk alabilirler. Bunun nedeni kısmen kadının hamile kalma endişesinden kurtulmasıdır.

Yanlış İnanç : Kalp krizinden sonra cinsel ilişki çoğunlukla ani ölüme neden olur.

Doğru : Bu durum nadiren görülür. Olduğunda da genellikle evlilik dışı cinsel ilişkide görülür. Evlilik dışı cinsel ilişki büyük bir olasılıkla evlilikteki cinsel ilişkiden daha streslidir. Yeni bir partnerle performans endişesi daha fazla duyulabilir. Bazen fazla gıda ve alkol alınır. Evlilik dışı cinsel ilişki genellikle yeni bir mekanda olur.

Yanlış İnanç : Alkol cinsel ilişki için mükemmel bir uyarandır.

Doğru : Az miktarda alınan alkol gerilimin, korkuların ve suçluluk duygusunun azalmasına yardımcı olabilir. Bu da performansınızı ve duygularınızı olumsuz etkileyebilir. Öte yandan alkol güçlü bir deprsandır. Performansınızı daha çok olumsuz yönden etkiler. Alkolün uzun dönem etkileri ciddidir. Empotans gelieşn alkolikler içkiyi bıraktıktan sonra bile iyileşmeyebilirler.

Yanlış İnanç : Erkeklik hormonu erkeklerdeki cinsel dürtüyü arttırabilir.

Doğru : Erkeklik hormonu düzeyleri düşen erkeler daha fazla cinsel dürtüye ve cinsel yeteneğe sahip olabilirler. Bu, testosteron denilen bir ilaç alındıktan sonra görülür. Ama bu ilaç hormonun kanda normal düzeylere ulaşmasını sağlamaz.

Yanlış İnanç : Menapozdan sonra ya da kadınlık hormonları (östrogen) az olan kadınlarda östrogenler cinsel dürtüyü arttırır.

Doğru : Şimdiye kadar hiçbir çalışmada östrogenlerin kadınların cinsel dürtülerini arttırdığı bildirilmemiştir. Ama bu hormonlar ve kremler vaginayı kayganlaştırarak penisin girmesini kolaylaştırabilir. Böylece cinsel birleşme kadınar için daha kolay olabilir.

Yanlış İnanç : Kalp hastasının cinsel ilişki sırasında altta olması en iyidir.

Doğru : Çalışmalar üstte ya da altta olmanın hiçbir avantajı olmadığını göstermektedir.

Yanlış İnanç : Cinsel ilişki ile karşılaştırıldığında mastürbasyon sırasında kalp hızı yanıtı çok daha düşüktür.

Doğru : Mastürbasyon sırasında kalp hızı yanıtı daha düşüktür ama çok daha düşük değildir.

Yanlış İnanç : Bir kalp krizinden sonra cinsel dürtü ve fonksiyondaki azalma kalbin cinsel ilişkinin fiziksel taleplerine yanıt vermemesinden kaynaklanır.

Doğru : Birkaç vaka dışında kalp krizinin dışında, cinsel dürtü ve fonksiyon üzerindeki etkisi fiziksel değil, psikolojik olduğu görülmüştür. Cinsel ilişkinin fiziksel yükü azdır. Tempolu bir hızla 2 kat merdiven çıkmaktan farksızdır.

Yanlış İnanç : Cinsel ilişki sırasında angina ortaya çıkarsa, bir daha cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir.

Doğru : Cinsel ilişki sırasında göğüs ağrıları nadiren kalp hastasının cinsel ilişkiden vazgeçmesini gerektirecek kadar şiddetlidir. Doktor cinsel ilişkiden 15-20 dakika önce Nitrogliserin (eşdeğer bir tablet) almasını önerebilir. Bu kalbin çalışmasına yardım edecek ve kalp ağrısını durduracaktır. Doktorunuz ayrıca fiziksel sorunları saptamanıza yardımcı olmak amacıyla bir egzersiz testi verebilir. Göğüs ağrılarını durdurmak üzere düzenli olarak ilaç almanızı isteyebilir. Ayrıca daha fazla egzersiz yapmanızı söyleyebilir.

SONUÇ : Siz ve eşiniz cinsel ilişki konusunda kendinizi daha iyi hissettiğiniz zaman, yaşamınızın diğer alanlarında da durum düzelebilir. Kalp hastalığı yaşamınızı hoşlanmadığınız bir biçimde değiştirebilir. Ancak aynı zamanda neyin daha önemli olduğunu düşünmemenize de olanak sağlayabilir. Bundan yaralanın!.. Aileniz ve arkadaşlarınızla ilişkileriniz daha iyi olabilir.

Kaynak: ailem.com'dan alınmıştır

Comments

No response to “Cinsellik ve Kalp Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger