Yatağa İşemenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

7 Ekim 2009 Çarşamba

YATAĞA İŞEME
Tanımı: (Enuresis) Altını istem dışı idrar kaçırıp ıslatmaktır.
Nedenleri: Organik olması durumunda, diyabet, böbrek hasta­lığı ya da mesanenin sinirsel kontrolünde bir bozukluk aranmalıdır.
Hiçbir organik anomali bulunmadığı halde, bu durumun psikolojik nedeni araştırılır. Genellikle ana-baba baskısı etken­dir. Bir çocuk 18 aylık olana kadar mesane kontrolünü sağlaya­maması normaldir. 2 yaşından sonra bile, çocuğun ara sıra, idrar kaçırması normal olarak görülür.
Çocuğun her yatağı ıslatışı, ana-baba tarafından büyük bir olay haline getirilmesi durumunda, çocukta, bu durum sürekli olmaya başlar. Genellikle şefkat duygusu verilen çocukta, duru­mun düzeldiği görülür. Ayrıca yatmadan Önce sıvı verilmemesi de yararlı bir önlemdir.
Öneriler: Bir miktar güneş altında toplanmış bin bir delik otu bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe 2-3 hafta bo­yunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilip şişenin içindeki yağ kırmızı bir renk aldıktan sonra bir tülbent yardımıyla paşası da sıkılmak suretiyle temiz bir şişeya aktarılır. Günde üç öğün bir yemek kaşığı suyun içine beşer damla damlatılarak kul­lanılır. Bu uygulama mesanenin sinirsel kontrolünde bir rahatsız­lık durumunda oldukça faydalı olacaktır. Aynı zamanda bu tentürü dıştan mesane bölgesine friksiyon yaparak da kullanılabilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek içilir.
* İki avuç ince kıyılmış civanperçemi (sap ve çiçekleri) yarım kova (2,5 İt) soğuk suyun içine katılıp on iki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak yarım kova banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca oturularak banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
Aynı zamanda; bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kı­yılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve öğleden sonra olmak üzeri birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ikişer yemek kaşığı peygamber çiçe­ği ile kantoron katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek , Üç satte bir birer yemek kaşığı alınır.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı ka­şığı mısır püskülü (uzun süre saklanmış olanlarından kullanılmalı ve kesinlikle taze olmamalıdır) katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra, 3 saatte bir, birer yemek kaşığı alınır.
* Bir miktar ince kıyılmış servi yaprağı bir şişenin boğazı­na kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyerek, ağzı sıkıca Kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca gü­neş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Mesane ve bel bölgesi bu yağ ile ovulur.
* Yarım litre suyun içine bir silme çorba kaşığı andız kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülüp, ılıdıktan sonra üzerine bir çay bardağı sirke eklenip akşam yemeğinden sonra yarım çay bardağı içilir.

Dikkat : Burada yazan bilgiler bilgi amaçlıdır tedavi niteliği taşımaz lütfen sorunlarınız için bir doktora danışınız.

Comments

No response to “Yatağa İşemenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger