Türk Erkeği Cinselliğini Planlamak İstemiyor

6 Ekim 2009 Salı

Erkeklerin cinsel yaşamları ve sertleşme güçlüğünün Türkiye''deki boyutları, “Türkiye Cinsellik Araştırması”yla mercek altına alındı. Türk erkekleri planlamadan yaşayacakları ve zaman baskısı hissetmedikleri bir cinsel yaşam arzu ediyor.

Türkiye'de sertleşme sorunun boyutlarını ortaya çıkabilmek ve bu sorunu yaşayan erkeklerin ve çiftlerin cinsel yaşam sağlığına ışık tutabilmek için geniş çerçeveli bir araştırma yapıldı

Türkiye'deki 40 yaş üstü erkeklerin cinselliğe bakış açısını, sertleşme sorunu (ED) olan erkeklerin cinselliğe yaklaşımları, cinsel hayatlarında ED''ye bağlı yaşanan sorunların ortaya çıkarılması amacıyla HTP Exclusive tarafından gerçekleştirilen araştırma sonunda önemli veriler elde edildi.

Çalışmaya 14 şehir ve 6 coğrafi bölgede 40-65 yaş arasında 1527 erkek dahil edildi. Türkiye Cinsellik Araştırması''nda 40 yaş üstü Türk erkeklerinin % 49''unda değişik derecelerde ED olduğu bulundu. Bunlardan % 26''sı hafif, % 17''si orta, % 6''sı da ağır ED şeklinde. Araştırmaya göre, ED oranı ve şiddeti yaşla beraber artıyor. Bölgelere göre ED sıklığına bakıldığında ise en yüksek oranlar, Orta Anadolu (% 58), Doğu-Güneydoğu Anadolu (% 57).

Araştırmaya göre Türk erkekleri için;

* Cinsellik “önemli” (% 94).
* Cinsel ilişkiyi daha çok erkek başlatıyor (% 70).
* Romantik ilişkinin tanımı “eş ile evde sessiz bir gece” (% 67).
* Sertleşme sorunu için kısa etki süreli ilaç kullanan erkeklerin % 72''si ilişkiyi önceden planlamak zorunda kaldığını belirtiyor.

Araştırmada ortaya çıkan en dikkat çekici sonuçlardan biri de Türk erkekleri için cinsel ilişkide önem verilen unsurlar;

* Cinsel ilişkini tatmin edici olması
* Ereksiyonu sürdürebilmek, kendine güvenmek, istenildiği zaman cinsel ilişkiye girebilmek

“% 49''UNDA SERTLEŞME SORUNU BULUNUYOR”

HTP Exclusive İcra Kurulu Üyesi Özlem Bulut toplantıda konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Türkiye Cinsellik Araştırmasını 40 yaş üstü Türk erkeklerinde cinsel sağlıkla ilgili temel bilgileri toplamak amacıyla planladık. Sonuçlara göre bu yaş grubundaki erkeklerin % 49''unda sertleşme sorunu bulunuyor.”

Araştırmadan çıkan bir diğer önemli veri de “ED''li erkeklerde kısa etki süreli tedavilerin, yakınlık kurmak ve romantizm için yeterli zaman bırakmadığı” dedi.

EREKTİL DİSFONKSİYON (ED) YA DA SERTLEŞME SORUNU

Ülkemizde “sertleşme sorunu” olarak bilinen erektil disfonksiyon (ED), ereksiyon sağlayamama veya ereksiyonu cinsel birleşme için gerekli olan süre boyunca devam ettirememe durumunu tanımlıyor. Dünya Sağlık Örgütü''ne göre, yaklaşık altı aylık bir süre boyunca düzenli olarak cinsel fonksiyon bozukluğu yaşandığı takdirde durum ED olarak adlandırılabiliyor.

Bu rahatsızlığın yaşlanma sonucu ortaya çıkan ve tedavisi olmayan doğal bir süreç olarak kabul edilmesi veya durumdan utanılması nedeniyle birçok ED hastası doktora başvurmadığından, dünyadaki toplam ED hastası sayısı tam olarak bilinmiyor.

Comments

No response to “Türk Erkeği Cinselliğini Planlamak İstemiyor”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger