Sertleşme sorunu kalp hastalığı belirtisi olabilir!

6 Ekim 2009 Salı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Alıcı, erkeklerde kalp damar hastalıklarının ilk belirtisinin sertleşme problemi olabileceğini belirtti. Alıcı, "Çoğu zaman erkekler bu sorunu yaşına bağlıyor ve önemsemiyor ancak bu sorun kalp krizinin habercisi olabilir" dedi.
Erkeklerde 40'lı yaşlardan itibaren görülen cinsel güç kaybı, ileri yaşlarda etkisini çok daha fazla hissettiriyor. Sertlik probleminin yaşla birlikte artması çoğu erkek tarafından bir sağlık problemi olarak görülmüyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar gösteriyor ki, durum hiç de öyle değil.

Prof. Dr. Bülent Alıcı, bu problemi yaşayan 10 erkekten sadece 1'inin hekime başvurduğunu kaydediyor. Bunun nedeninin utanma, kaygı duyma ve önemsememe olduğunu ifade eden Alıcı, "Ciddi bir hastalık olabileceğini hiçbir zaman düşünmüyorlar. Oysa bu kalp ve damar hastalıklarının ilk belirtisi olabilir. Fiziksel olarak kalp damarlarının çapı 3 mm, oysa penise kan götüren atardamarın çapı bunun yarısı kadar. Yani 1,5 mm kadar. Kalp damarının cidarının kalınlaşması, daralması, kan yağlarındaki yükseklik,
tansiyon, sigara gibi nedenlerle ilk penis damarlarından başlıyor. Nedeni de penis damarlarının çapının daha dar olması" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bülent Alıcı, sertleşme probleminin arada bir olmasının ciddi bir sorun olmadığını belirterek, bu durumun 6 ay süre ile devam etmesi halinde mutlaka bir androloji uzmanına gidilmesi gerektiğini söyled

Comments

No response to “Sertleşme sorunu kalp hastalığı belirtisi olabilir!”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger