Kadınların orgazmi çok farklı

6 Ekim 2009 Salı

Kadın ve erkeğin orgazm sırasında çekilen beyin tomografileri, iki cinsin orgazmı son derece farklı boyutlarda yaşadığını ortaya koyuyor. İlginç olan bir başka nokta da şu: Porno filmlerle gülüp geçtiğimiz çoraplı seks, orgazm oranını yüzde 50’den yüzde 80’e çıkartıyor.

Bundan böyle kadınların orgazm taklidi yapıp yapmadığını bilimsel olarak anlamak mümkün olabilecek. Bilim adamları yüzyıllardır merak edilen bir sorunun cevabını buldular. Orgazm sırasında çekilen beyin tomografisi orgazmın gerçek mi yoksa taklit mi olduğunu gösteriyor. Orgazmın beyinde başlayıp bittiğini kanıtlayan bu ilk orgazm taraması, kadınların orgazm sırasında beyinlerinin tamamiyle bloke olup korku, üzüntü, sevinç gibi duygulara kapandığını açıklıyor.

Yirmi dört çift üzerinde yapılan incelemelere göre, orgazm anında kadınların beyin faaliyetleri bloke oluyor. Özellikle duyguları kontrol eden bölümlerde hiçbir hareket saptanmadı. Orgazm taklidi yapan kadınların beyin taramasında beyincikte faaliyet olduğu açıkça görülüyor.

Öte yandan kadın ve erkeklerin farklı yollardan orgazm olduğu kaydedildi. Erkek beyni fiziksel temas üzerinde yoğunlaşırken, orgazm sırasında çekilen beyin görüntüsü kadının orgazmının çok daha karmaşık olduğunu kanıtlıyor. Kadınlar cinsel organların uyarısından daha çok, derin ve yoğun duygularla orgazm olurken bu da dakika dakika görüntülenebiliyor.

Bilimadamları erkek orgazmının kadına oranla çok daha kısa olması nedeniyle erkek orgazmını görüntülemekte zorluk yaşamışlar. Erkeğin orgazmı duygusal bir derinlikten daha çok fiziksel bir temas olarak yaşaması ise atmosfer, çevre şartları ve duygusal yoğunluğun erkek orgazmında çok önemli bir yer teşkil etmediğini gösteriyor. Ayrıca çiftler üzerinde incelemeler yapan bilimadamları, çorap giyen çiftlerin daha iyi orgazm olduklarını da açıkladılar. Konuyla ilgili araştırma yapan Dr. Gert Holstege, orgazmları esnasında beyin tomografileri çekilen çiftlerin, ayaklarına çorap giydikleri zaman orgazm olma oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıktığını belirtti. Yapılan incelemeler sevişme sırasında beyni tüm duygulardan arındırıp, sadece partnere konsantre olmanın orgazm kalitesini artırdığını da gösteriyor.

Comments

No response to “Kadınların orgazmi çok farklı”
Post a Comment | Kayıt Yorumları (Atom)

Yorum Gönder

 
cinsel bilgiler sağlık bilgileri seks dersleri. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger